1800’lü yılların ortalarında inşa edilen tarihi Abbaszade konağı, Beypazarı Belediye Başkanlığı tarafından Hakimevi yapılmak üzere Adalet Teşkilatı Güçlendirme Vakfına tahsis edilmiş ve Vakıf binayı orijinaline uygun olarak restore etmiştir. Belediye tarafından otantik tarzda döşenen konak, Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksek Okulu’na Uygulama oteli olarak işletilmek üzere devredilmiştir. Otel aynı zamanda Beypazarı Hakimevi olarak da 10 yıl hizmet vermiş olup, 2018 yılı itibarıyla tamamen Ankara Üniversitesi bünyesine geçmiştir.

Tipik bir butik otel özelliklerini taşıyan Uygulama Oteli, 4 katlı olup 10 oda 25 Yatak kapasitesine sahiptir. 7×24 saat sıcak su ve merkezi ısıtma sistemi vardır. Ayrıca kesintisiz wireless bağlantısı ve otoparkı mevcuttur. Beypazarı Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören öğrencilerimiz uygulamalı mesleki beceri kazanmak amacı ile kısmi zamanlı olarak çalışabilmekte ve yaz stajlarını yapabilmektedirler. Misafirlere konaklama ve kahvaltı hizmeti sunulmaktadır.